Afecțiunile reumatice sunt complexe și multisistemice și duc la afectarea mai multor organe și sisteme.
Carbohidraţii nu trebuie eliminaţi din regimul alimentar zilnic: unii îngraşă, alţii sunt foarte buni. Află care sunt carbohidraţii care te ajută să slăbeşti!
Durerile lombare puternice apar din cauza statului pe scaun multe ore și a lipsei de mișcare. Ce putem face? Iată sfatul kinetoterapeutului
Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru, a amintit faptul că infecțiile cu coronavirusuri există dinaintea COVID-19, când erau cunoscute ca „răceala
De ce este importantă plasma umană în medicină?
În emisiunea CSID.RO Live de astăzi, abordăm două teme importante: întoarcerea la școală în contextul pandemiei și îngrășarea pe fondul problemelor endocrine. În emisiunea CSID.RO Live de astăzi, abordăm două teme importante: întoarcerea la școală în contextul pandemiei și îngr...
3 forme de iubire, privite din unghiuri diferite. Cum este potrivit să îmi manifest iubirea? Cum știu că iubesc? Răspunde Andra Tănăsescu, psiholog
Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte, dar există două tipuri de exfoliere, motiv pentru care trebuie să știm ce alegem pentru tenul nostru.
Atracția interpersonală apare între prieteni, membri ai familiei, în atracția romantică, în orice context de viață. Sfaturile psihologului
Anemia este boala ce se caracterizează printr-o reducere a numărului de celule rosii, hemoglobinei din sânge. Acest lucru duce la o scădere de oxigen în sânge , iar pacientul resimte o stare de oboseală, ameţeli şi susceptibilitate crescută la boli. Cauzele anemiei sunt multiple, de la diferite afecţiuni, pâna la pierderile de sânge sau o dietă săracă în nutrienţi.
Rănile copilăriei ne-au modelat cine suntem azi. Alina Iliescu explică traumele și rănile copilăriei și cum ne influențează acestea în viața adultă.
Antioxidanții sunt ”eroii” din rutina de îngrijire a pielii. Aceștia protejează pielea de razele UV, poluare și alți factori care pot afecta pielea.
Centrul Oncologic SANADOR pune la dispoziția pacienților cu neoplazii o gamă completă de servicii moderne și integrate de diagnostic și tratament al cancerului.
Bolile rare sunt afecțiuni cu provocări deosebite: se diagnostichează greu și târziu și nu prea există tratamente și nici accesul în studii.
Bunicii sunt oaze de răbdare și de bunătate. Copiii crescuți în preajma bunicilor au prilejul de a învăța multe lucruri, dar și de a observa alte modele comportamentale.
Alimentația este foarte importantă când ai probleme digestive. Ce să mânânci (sau nu) când ai stomacul deranjat.
Carolyn Hartz este o femeie de 73 de ani, mamă a trei copii, din Perth, Australia, ce a atras atenția internauților pentru forma sa fizică de invitat
Rețetă de ciocolată de casă cu nucă și lapte praf. Are un gust divin, onctuos, exact așa cum mi-l amintesc din copilărie. Se prepară simplu!
Stresul este un factor ce ne destabilizează viețile, de aceea e important să știm să-l controlăm. Există câteva metode care te pot ajuta să atenuezi stresul.
Endocardita infecțioasă - cauze, factori de risc, simptome, diagnostic și tratament. Detaliază dr. Raluca Naidin, medic primar cardiolog la ARES.
Auzim frecvent despre dieta sănătoasă. Ce presupune însă?
Medicul stomatolog Adrian Mina ne explică, pe înțelesul tuturor, ce se întâmplă dacă nu te speli pe dinți, cel puțin de două ori pe zi!
Unghiile de la picioare pot avea de suferit iarna dacă nu ne alegem încălțămintea potrivită, mai ales dacă mergem la schi sau facem drumeții pe munte.
Măseaua de minte aduce o mulţime de necazuri. Ne spune care sunt acestea dr. Ionuț Leahu, specialist în Implantologie orală.
Să pleci la drum în pandemie este un un mare stres. Să pleci la drum cu un copil mic (în pandemie sau nu) poate cauza un stres major pentru părinți. Dar
Constipația te poate ucide, e adevărat, mai ales dacă nu ai scaun cu zilele. Un tract digestiv sănătos înseamnă să elimini zilnic scaun.
Sistemul chirurgical robotic da Vinci Xi permite realizarea cu succes a unor intervenții urologice chirurgicale de mare complexitate.
Atunci când alegi să porți aparat dentar e foarte important să acorzi atenție deosebită îngrijirii orale. Periajul se face după fiecare masă
Tomografia cu emisie de pozitroni (PET) poate fi folosită pentru depistarea proteinelor tau implicate în dezvoltarea bolii Alzheimer.
Publicaţia dailymail.co.uk a adus în atenţia cititorilor capacitatea de vindecare a florilor, poate insuficient exploatată încă.
Dacă te cântărești zilnic pentru a vedea „roadele” dietei, e foarte posibil să fii dezamăgită. Schimbările nu se văd de pe o zi pe alta.
Unele persoane susțin că dacă bei apă în timpul mesei ai putea să te confrunți ulterior cu crampe abdominale, balonare și alte tulburări digestive. Dar
Rețete cu avocado înseamnă mai mult decât guacamole şi folosirea lui ocazională în salate. Află în ce alte moduri poţi consuma acest fruct!
Anca Țurcașiu ne-a vorbit pe larg în cadrul CSID.RO Live despre regimul de viață care o ajută să se mențină în formă.
Exfolierea este, în prezent, cea mai în trend etapă în procesul de îngrijire a tenului. Diana Baicu ne explică de câte tipuri este și ce beneficii are.
E ușor să găsești scuze atunci când e nevoie să ieși din zona de confort pentru a-ți înfăptui o dorință. Scuzele sunt cele mai la îndemână instrumente care îți pot ruina visurile.
Captopril sub limbă, un sport național carpato-ponto-dunărean care s-a răspândit la români cu o iuțeală pentru care până și SARS-CoV-2 ar păli de invidie.
Pare un subiect care nu necesită deloc antenție, însă multe persoane nu știu să aibă o igienă corectă după ce merg la toaletă.
Infecția cu Clostridium difficile de origine nosocomială - se manifestă prin diaree, febră greață - transmitere, complicații, tratament.
Verifică greutatea ideală în funcție de înălțime, sex și vârstă cu formula lui Lorentz modificată sau greutatea minimă şi greutatea maximă după IMC.