detalii despre siteul

tiny.cc

Scor de încredere (Page Authority)
66 /  100
Vârsta domeniului
4913 zile
Distribuție Facebook
23.00 pagini
% Trafic din social media
3.17 %

Siteuri înrudite

Paginile de Facebook ce distribuie siteul tiny.cc

Articole distribuite în ultimele 30 de zile de pe siteul tiny.cc

tiny.cc
1 zi în urmă 18.422

.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
8 zile în urmă 9.134

1714 - Constantin Brâncoveanu, domn al Ţării Româneşti din 1688, şi cei patru fii ai săi au fost decapitaţi la Constantinopol.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
19 zile în urmă 7.848

Mult respectat în ultimele decenii de viaţă, venerat la moarte, ocultat cu obstinenţă în perioada comunistă şi redescoperit cu fervoare după 1990, Regele Carol I-ul reprezintă unul dintre capitolele cele mai fascinante din istoria statului român. Deşi cronologia manualelor noastre îl plasează în epoca modernităţii, cred că putem în egală măsură spune că acest conducător a fost cel odată cu care debutează contemporaneitatea românească. În cele ce urmează, vom prezenta câteva dintre ideile cele mai vehiculate în legătură cu acest rege – şi vom vedea care dintre ele sunt adevărate şi care false.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
22 de zile în urmă 8.062

Prima zi a lunii august a adus, din Elveția, o veste tristă. Ana, soția Regelui Mihai, a încetat din viață la vârsta de 92 de ani. Născută într-o familie cu sânge albastru, înrudită cu marile case regale din Europa, Ana și-a asumat la 24 de ani un destin apăsător: acela de a deveni soția unui rege fără țară și regina neîncoronată a României – țară îndepărtată și necunoscută, pe care avea să o vadă pentru prima oară abia peste patru decenii.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
8 zile în urmă 4.017

La sfârșitul lunii martie 1714, sultanul Ahmed III (1703-1730) îi poruncea unui delegat (mubașir), Mustafa, să îl aresteze și să îl aducă la Istanbul pe Constantin Brâncoveanu pentru a fi executat.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
12 zile în urmă 2.328

În spatele tumultuoasei poveşti de iubire dintre Octavian şi Veturia Goga apar iţe complicate de uneltiri şi trădări de ţară. Povestea lor s-a înfiripat pe când aveau fiecare în jur de 40 de ani, ambii fiind căsătoriţi: Octavian Goga cu Hortensia Cosma, iar Veturia cu Lazăr Triteanu.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
14 zile în urmă 3.739

La Iasnaia Poliana, alături de Lev Tolstoi, a trăit şi a muncit soţia sa, Sofia Andreevna Tolstaia. Viaţa i-a fost presărată de multe supărări; a fost geloasă, a visat că atât ea, cât si copiii ei se vor dedica literaturii, a sperat că va reveni tinereţea şi dragostea lui Lev Nikolaevici. Singura vină a acestei femei era că se născuse la 1844, în casa medicului de curte Andrei Evstafievici Bers şi a soţiei sale Liubov Aleksandrovna, din familia Islavin, că se căsătorise cu Tolstoi, în 1862, că făcuse mulţi copii cu el, că visase şi se străduise să-i facă fericiţi, că năzuise şi pe Lev Nikolaevici să-l facă fericit în felul în care erau fericiţi alţi oameni, că nu putuse fi fericită alături de el.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
13 zile în urmă 1.528

Chiar dacă nu se cunosc foarte multe detalii, există o legătură semnificativă între grupa de sânge și starea generală de sănătate. Din păcate, nu putem controla ce grupă de sânge avem, dar ne ajută să știm pentru a avea în vedere posibilele slăbiciuni. În funcţie de caracteristicile hematologice ale fiecărei grupe de sânge, sistemul imunitar …

Distribuit de paginile:

tiny.cc
1 zi în urmă 884

Dacă ai auzit vreodată despre extratereștri, cel mai probabil știi de ei din cauza a ceea ce a rămas în istorie drept "incidentul Roswell".

Distribuit de paginile:

tiny.cc
1 zi în urmă 844

Diego Rivera, soțul pictoriței Frida Kahlo, un simpatizant al ideologiei comuniste, a fost cel care l-a ajutat pe Lev Troțki să obțină azil politic în Mexic. Totuși, relația dintre familiile celor doi se încis destul de rapid, dată fiind relația separată regizată de Frida Kahlo și Tro...

Distribuit de paginile:

tiny.cc
15 zile în urmă 2.124

Turcii au pătruns în Peninsula Balcanică în secolul al XIV-lea. După cucerirea statelor balcanice, țările române au intrat sub suzeranitatea Imperiului Otoman, ceea ce a dus la stabilirea unor relații directe și îndelungate (din secolul al XV-lea până în secolul al XIX-lea) între română și turcă. Româna este singura limbă romanică aflată în această situație; celelalte limbi romanice au împrumutat numai câteva cuvinte turcești, pentru denumirea unor realități din Imperiul Otoman (aga, caftan, sultan, vizir). Tot spre deosebire de celelalte limbi romanice, româna a intrat în contact și cu alte idiomuri turcice (între secolele al IV-lea – al XIV-lea), care au influențat însă mai puțin lexicul românesc; este vorba despre ceea ce se numește influența preosmanlie, spre a o deosebi de cea numită turcă osmanlie, care reprezintă influența limbii vorbite pe teritoriul actualei Turcii. Amândouă tipurile de idiomuri – cele preosmanlii și cele osmanlii (moderne) – fac parte din familia limbilor altaice, ramura de vest (sau turcică), având circa 30 de limbi, unele dispărute (avara, protobulgara, cumana și pecenega). Dintre cele vorbite în zilele noastre cea mai cunoscută este limba turcă (osmanlie).

Distribuit de paginile:

tiny.cc
2 zile în urmă 928

Iluzia optică "My Wife and My Mother-in-Law" ("Soția mea și soacra mea") este una din cele mai cunoscute din lume. Premisa e simplă - ori vezi în poză o tânără femeie care privește în depărtare, ori profilul unei femei bătrâne care privește cu seriozitate înainte.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
6 ore în urmă 691

Tudor Arghezi este azi unul dintre autorii canonici ai literaturii române şi unul dintre cei mai apreciaţi scriitori pe care i-a dat vreodată România modernă. Opera sa poetică este relativ bine cunoscută de către publicul larg, chiar şi numai pentru faptul că ea se studiază intens în ş...

Distribuit de paginile:

tiny.cc
21 de zile în urmă 1.463

Ancheta continuă și în cursul zilei de miercuri. Oamenii legii primesc noi piste, șeful DIICOT nu exclude ”direcțiile” venite din presă, iar până în acest moment nu sunt nici măcar concluzii preliminare ale testelor genetice și antropologice ale fragmentelor osoase găsite la fața locului. Numărul de telefon al lui Dincă a fost controlat abia acum. …

Distribuit de paginile:

tiny.cc
4 zile în urmă 645

Celebra fotografie cu cei patru membri ai formaţiei britanice The Beatles aflaţi pe o trecere de pietoni din nordul Londrei, imagine prezentă pe coperta unuia dintre cele mai cunoscute albume din istoria muzicii, „Abbey Road'', a împlinit 50 de ani. Albumul a fost lansat la 26 septembrie 1969 în Regatul Unit, şi la 1 octombrie 1969 în SUA.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
5 zile în urmă 652

Constantin Brâncuși a început să expună din ce în ce mai des, presa și criticii de artă nu-l treceau niciodată cu vederea, iar tinerii artiști băteau la ușa atelierului său din Impasse Rodin să intre ucenici la marele artist. Printre admiratorii și prietenii lui Constantin Brâncuși se numără artiști cu valoare covârșitoare – o tentativă de enumerare este în van, dar e bine de spus că dacă Marcel Duchamp i-a organizat o expoziție în America, Ezra Pound a publicat, în 1921, în revista „The Little Review” care apărea la New York, un studiu amplu al operei lui Constantin Brâncuși.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
12 zile în urmă 926

Iluzia optică "My Wife and My Mother-in-Law" ("Soția mea și soacra mea") este una din cele mai cunoscute din lume. Premisa e simplă - ori vezi în poză o tânără femeie care privește în depărtare, ori profilul unei femei bătrâne care privește cu seriozitate înainte.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
14 zile în urmă 937

Legea de circulație îți interzice să mai conduci dacă suferi de anumite boli sau afecțiuni de sănătate care te pot pune în pericol pe tine și pe ceilalți participanți la trafic.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
7 zile în urmă 812

Odată cu ridicarea Zidului, în Berlinul de Est se instaurase teroarea. Erau impuse reguli stricte, tactici de supraveghere paranoice. Complotul, anti-comunismul şi trădarea erau mirosite imediat de apărătorii regimului. Supravegheau, interogau, spionau – totul pentru a apăra partidul de popor. Erau membrii Stasi – prescurtarea de la Das Ministerium für Staatssicherheit sau Ministerul pentru Securitatea Statului – şi litere groazei erau MfS. Serviciul secret şi poliţia politică care a îngrozit RDG-ul. Stasi era pentru nemţi însuşi diavolul.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
8 zile în urmă 609

Greutatea ideală variază în funcție de înălțime și vârstă. Dacă ți-ai făcut vreodată griji privind felul în care arăți și nu ești sigur sau sigură dacă ar trebui sau nu ar trebui să mai dai jos câteva kilograme, ți-am pregătit un tabel detaliat care îți arată greutatea ideală în funcție de vârstă și înălțime.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
7 zile în urmă 516

Există un motiv științific întemeiat pentru care ai dificultăți în a menține contactul vizual cu persoana cu care porți o conversație.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
10 ore în urmă 71

Odată cu cazul Caracal, a fost reluată discuția cartelelor prepay vândute doar cu buletinul în România. Și acest lucru se va întâmpla.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
13 zile în urmă 1.426

Puţine lucruri se cunosc în spaţiul românesc despre tatăl Evdochiei de Kiev, Alexandru (Olelko) Oligierdovici. Evdochia de Kiev a fost soţia lui Ştefan cel Mare. Căsătoria dintre cei doi a avut loc la 5 iulie 1463, cum frumos zice cronicarul Ureche „şi-a adus soţie de la Kiev, sora lui Semen Ţarul”.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
1 zi în urmă 5

Lansat în urmă cu mai bine de șapte ani, Las Fierbinți – serialul de la PRO TV continuă să se bucure de un succes uriaș din partea fanilor, motiv pentru care un nou sezon al producției va începe în curând. Mulți telespectatori au fost însă curioși să vadă cum arată localitatea în care se filmează …

Distribuit de paginile:
2

tiny.cc
2 ore în urmă 11

Mirela Oprișor, alias Aspirina din Las Fierbinți, este fără îndoială una dintre cele mai apreciate actrițe de publicul român. Puțini știu însă că Mirela are, în realitate, un look total diferit față de cel al celebrului său personaj din serialul de comedie. Vezi mai jos galeria foto! Mirela Oprișor, Aspirina din Las Fierbinți, de nerecunoscut …

Distribuit de paginile:

tiny.cc
1 oră în urmă 4

Fosta actriță de filme pentru adulți Mia Khalifa a dezvăluit că nu a câștigat niciodată sume uriașe din această industrie și că a primit amenințări cu moartea după o apariție în care a purtat hijab. Tânăra de 26 de ani spune că viața ei s-a schimbat complet în doar 3 luni.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
22 de zile în urmă 1.463

Ancheta continuă și în cursul zilei de miercuri. Oamenii legii primesc noi piste, șeful DIICOT nu exclude ”direcțiile” venite din presă, iar până în acest moment nu sunt nici măcar concluzii preliminare ale testelor genetice și antropologice ale fragmentelor osoase găsite la fața locului. Numărul de telefon al lui Dincă a fost controlat abia acum. …

Distribuit de paginile:

tiny.cc
1 oră în urmă 4

Fosta actriță de filme pentru adulți Mia Khalifa a dezvăluit că nu a câștigat niciodată sume uriașe din această industrie și că a primit amenințări cu moartea după o apariție în care a purtat hijab. Tânăra de 26 de ani spune că viața ei s-a schimbat complet în doar 3 luni.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
1 zi în urmă 5

Lansat în urmă cu mai bine de șapte ani, Las Fierbinți – serialul de la PRO TV continuă să se bucure de un succes uriaș din partea fanilor, motiv pentru care un nou sezon al producției va începe în curând. Mulți telespectatori au fost însă curioși să vadă cum arată localitatea în care se filmează …

Distribuit de paginile:

tiny.cc
9 zile în urmă 15

Dinca a violat o femeie. O femeie in varsta de 49 de ani din localitatea olteana Brancoveni, situata in apropierea orasului Caracal, a depus plangere.

Distribuit de paginile:
2

tiny.cc
3 ore în urmă 5

Ludovic Orban face senzație pe internet. Președintele PNL nu a devenit viral pentru acțiunile sale politice, ci pentru stilul său de dans.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
4 zile în urmă 11

Mirela Oprișor, alias Aspirina din Las Fierbinți, este fără îndoială una dintre cele mai apreciate actrițe de publicul român. Puțini știu însă că Mirela are, în realitate, un look total diferit față de cel al celebrului său personaj din serialul de comedie. Vezi mai jos galeria foto! Mirela Oprișor, Aspirina din Las Fierbinți, de nerecunoscut …

Distribuit de paginile:

tiny.cc
3 ore în urmă 3

Fiul lui Kamara a suferit a cincea intervenție în străinătate. Leon are grave probleme de sănătate, fiind diagnosticat cu paralizie cerebrală. Cum se simte micuțul, după șirul de operații? Fiul lui Kamara a suferit a cincea intervenție Kamara, sotistul trupei ”Alb Negru”, a participat la emisiunea ”Ferma”, de la Pro TV, și a încercat să …

Distribuit de paginile:

tiny.cc
2 ore în urmă 1

Noi detalii ies la iveală în cazul Bogdan Drăghici. Bărbatul, cunoscut drept apărător al taților și copiilor, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a fost acuzat că și-ar fi abuzat fizic fiica vitregă, în 2013. Acțiunile sale au început, de fapt, în 2008. Noi detalii în cazul Bogdan Drăghici Helen, fosta …

Distribuit de paginile:

tiny.cc
4 ore în urmă 5

Un studiu recent, realizat de Universitatea Strathclyde, a dezvăluit ce pățesc copiii români în școlile englezilor. Odată cu votul acordat pentru Brexit, elevii care provin din țări est-europene și învață în școli din Anglia și Școția se confruntă cu un grad tot mai crescut de rasism și xenofobie. Ce pățesc copiii români în școlile englezilor …

Distribuit de paginile:

tiny.cc
4 ore în urmă 3

Fiul lui Kamara a suferit a cincea intervenție în străinătate. Leon are grave probleme de sănătate, fiind diagnosticat cu paralizie cerebrală. Cum se simte micuțul, după șirul de operații? Fiul lui Kamara a suferit a cincea intervenție Kamara, sotistul trupei ”Alb Negru”, a participat la emisiunea ”Ferma”, de la Pro TV, și a încercat să …

Distribuit de paginile:

tiny.cc
12 ore în urmă 27

Probabil că pentru tine Dacia nu mai are niciun secret. Nu-i la fel pentru străini. Și acum au ajuns să fie ironizați pe internet.

Distribuit de paginile:

tiny.cc
7 ore în urmă 8

Lovitură dură pentru Gabriela Firea! Avocatul Poporului face declarații despre mașinile parcate neregulamentar. Acesta aduce avertizări dure pentru primarul general al Capitalei. De asemenea, a mai solicitat reprezentanților administrației publice locale o listă de lucruri. Ce spune Avocatul Poporului despre ridicarea mașinilor parcate ilegal? Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și solicită Prefectului Municipiului București …

Distribuit de paginile:

tiny.cc
7 ore în urmă 3

Una dintre cele mai recente imagini postate de Inna, în spațiul virtual, se bucură de o mare atenție din partea fanilor. Fotografia cântăreței a atras și atenția vedetei de televiziune Mihaela Rădulescu. Prezentatoarea de la PRO TV s-a alăturat fanilor artistei și i-a lăsat și ea un comentariu la poză. Cum a pozat Inna și …

Distribuit de paginile:

tiny.cc
6 ore în urmă 1

După ce a fost condamnat definitv la trei ani și șase luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului din Teleorman, Liviu Dragnea își execută în spatele gratiilor pedeapsa dată de magistrați. După perioada de carantină, fostul lider PSD a trecut în câmpul muncii. El a ajuns la meseria lui de bază. Cât …

Distribuit de paginile: