detalii despre siteul

ziaruldeiasi.ro

Scor de încredere (Page Authority)
54 /  100
Vârsta domeniului
6523 zile
Distribuție Facebook
1.00 pagini
% Trafic din social media
18.81 %

Paginile de Facebook ce distribuie siteul ziaruldeiasi.ro

Articole distribuite în ultimele 30 de zile de pe siteul ziaruldeiasi.ro

ziaruldeiasi.ro
27 de zile în urmă 66.356

Iaşul a împlinit astăzi 607 de ani de la prima atestare documentară cunoscută, capitala istorică a Moldovei fiind menţionată într-un privilegiu comercial acordat negustorilor ucraineni de către Alexandru cel Bun, la 6 octombrie 1408.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
19 zile în urmă 50.812

Membrii de sindicat din întreaga ţară au participat la o dezbatere naţională privind organizarea procesului educativ românesc. Ce cerinţe au fost sintetizate în final?

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
18 zile în urmă 24.979

Valerius M. Ciucă, profesor la Universitatea “Al. I. Cuza” şi fost judecător la Tribunalul Uniunii Europene, consideră că magistraţii nu ar trebui să aibă un regim special în privinţa pensiilor. El arată că mai potrivit ar fi ca remuneraţiile după pensionare să fie acordate în funcţie de principiul contributivităţii. Mai mult, profesorul explică că judecătorii Curţii Constituţionale nu ar trebui să se pronunţe asupra legii prin care pensiile speciale au scoase în afara cadrului legislativ. Mai jos redăm punctul său de vedere integral.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
25 de zile în urmă 21.165

În timp ce unii părinţi de la oraş îşi duc copiii cu maşinile până în buza şcolii, 12 copii din judeţ merg zilnic peste 5 kilometri, pe jos, prin câmp, pentru a ajunge la cursuri. Elevii, toţi de gimnaziu, se trezesc cu noaptea în cap şi parcurg drumul cu lanternele. De frica haitelor de câini, pentru că drumul spre educaţie străbate o pădure, elevii încep itinerariul în bezna dimineţii doar în grup. „Umblăm aşa în grupuri. Pe cei mai mititei îi lăsăm în paza noastră, ca să meargă cu noi”, ne-a povestit, zgribulit, înainte de a pleca la şcoală, unul dintre copii. De la căldură, din biroul său proaspăt renovat din Primărie, primarul ne-a spus că nu e vina sa, ci a părinţilor, că nu i-au cerut. Edilul însă nici nu a ştiut să ne spună câţi copii fac naveta, deşi e primar de 20 de ani la Grajduri.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
4 zile în urmă 23.144

Noul procuror general al Bulgariei a ordonat miercuri revizuirea întregului proces de privatizare care a urmat căderii comunismului, informează presa locală preluată de dpa.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
24 de zile în urmă 9.014

Trenul Unirii va face legătura între Bucureşti şi Iaşi în 24 ianuarie, de Ziua Micii Uniri, şi va fi remorcat de o locomotivă vopsită în culorile steagului naţional, informează CFR Călători.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
13 zile în urmă 14.053

„Ziarul de Iaşi“ vă prezintă povestea unor medici care au rămas în ţară deşi au o specializare foarte căutată în Occident: Anestezie şi Terapie Intensivă. Dr. Anca Rotaru, medic primar ATI, îşi aminteşte că din 17 rezidenţi, doar 4 au rămas în Iaşi. „Plecarea este o decizie personală a fiecăruia, eu nu mi-am dorit să plec niciodată“, arată dr. Rotaru. Colegul ei, dr. Vlad Hârtie, consideră că măririle salariale au oprit hemoragia plecărilor în străinătate. Pe de altă parte recunoaşte că se mulţumeşte cu mai puţin şi este împotriva „plicului“ dat la doctor. „Nu am făcut medicina pentru bani, nu vreau să am trei maşini şi casă cu cinci etaje“, este de părere dr. Vlad Hârtie.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
1 zi în urmă 2.960

O tragedie s-a produs la maternitatea Cuza Vodă din Iași duminică. O lăuză s-a aruncat de la etajul al patrulea al spitalului.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
12 zile în urmă 12.947

Saloanele de înfrumuseţare au fost încadrate în categoria de risc a spitalelor şi cabinetelor medicale, printr-un Ordin al Ministrului Sănătăţii. Asta înseamnă că frizeriile şi saloanele de coafură şi manichiură sunt obligate să înlocuiască aparatele de sterilizat cu unele mai performante şi mai costisitoare. Până la mijlocul lunii februarie, aceste unităţi ar trebui să aibă în dotare autoclave, nişte aparate cu care se face sterilizarea prosoapelor şi a articolelor din material plastic. Costul unui astfel de sterilizator porneşte de la 5.000 de lei.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
6 zile în urmă 8.181

Ana Manole este numele tinerei care a găsit o borsetă în care se găseau 19.160 de euro și a predat banii Poliției.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
4 zile în urmă 2.867

„Ziarul de Iași” are un nou colaborator al rubricii Opinii din mediul universitar - prof. univ. dr. Alin Marius Andrieș, care este una dintre cei mai tinere persoane care au obținut titlul didactic de profesor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Specialist în domeniul finanțelor, acesta este membru în Comisia de „Științe economice și administrarea afacerilor” a Consiliului Naționale de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) și a obținut calitatea de conducător de doctorat încă de la vârsta de 32 de ani.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
13 zile în urmă 5.353

Femeia a stat iniţial 12 ore pe un scaun în sala de aşteptare de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa. A făcut o electrocardiogramă şi a mai stat 4 ore pe un pat de spital, fără să primească nicio atenţie din parte personalului medical. După 16 ore a murit în braţele fiului. Băiatul pacientei a depus o plângere la poliţie, iar în acest caz este deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
28 de zile în urmă 7.467

Patru muzee din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova“ Iaşi vor avea un program special pentru ziua de 24 ianuarie, publicul având ocazia să viziteze spaţiile în mod gratuit.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
26 de zile în urmă 2.791

Un incendiu puternic a izbucnit în această seară între Strunga şi Târgu Frumos.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
3 zile în urmă 1.853

Mai mulţi silvicultori din zona comunei Moldoviţia, judeţul Suceava, s-au luat la ceartă într-o cabană de munte încercând să stabilească cine este pădurarul care i-a ajutat pe jurnaliştii „Recorder“ să facă reportajul referitor la tăierile ilegale de lemne.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
12 zile în urmă 7.258

Chirurgul Victor Costache, ministrul Sănătăţii din România, va fi primit ca membru în Academia Naţională de Chirurgie din Franţa, cea mai veche instituţie franceză de acest gen. Dr. Costache se află în aceste zile în Franţa, iar miercuri va susţine un curs în faţa membrilor Academiei, cu tema „Chirurgia cardiacă şi vasculară în era procedurilor minim invazive”.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
15 zile în urmă 2.091

Ştefan Mandachi, omul de afaceri care a făcut o campaniei masivă pentru construcţia de autostrăzi în zona Moldovei, intervine în conflictul momentului de la Ditrău.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
13 zile în urmă 12.745

Mama ministrului Sănătății a trimis o scrisoare adresată fiului său pe adresa redacției „Ziarului de Iași”. Aceasta îl încurajează pe Victor Costache prin citate din cărți și îi transmite că este mândră de el și că îl susține. Ea nu vrea ca acesta să demisioneze la presiunea celorlalți, dar nici să nu țină de scaun, „făcând bine cu forța”.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
9 zile în urmă 1.577

Profesoara suspectă de infecția cu coronavirusul Wuhan a fost scăpată de pe targă de paramedici, chiar în fața ambulanței ce urma să o transporte la Clinica de Boli Infecţioase

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
14 zile în urmă 29.808

Universitatea Tehnică a anunţat că se află în stradiul final al negocierilor cu trei dintre cei mai mari producători auto, între care cei de pe locul 1 şi 2 pe plan mondial, pentru realizarea unui centru de cercetare destinat unui combustibil alternativ, centru denumit „Hidrogen Storage“. În ciuda a ceea ce circulă în mediile de informare în masă, specialiştii ieşeni implicaţi în acest interesant proiect spun că nu energia electrică este viitorul propulsiei motoarelor auto, pentru că asta e imposibil, ci cu totul altceva. Un prototip de „rezervor“ cât un creion, dezvoltat de aceşti specialişti de la Politehnica ieşeană, şi cu care i-a convins să investeasscă bani la Iaşi pe reprezentanţii străini ai acestor mari producători auto, are o autonomie de 80 km.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
6 ore în urmă 678

Peste 10.000 de tineri cu vârste între 15 şi 34 de ani au plecat definitiv din România în cursul anului 2018, cei mai mulţi din Bucureşti, dar şi din judeţele Iaşi, Timiş, Bacău şi Galaţi, reiese din rezultatele unei analize realizată de INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
1 zi în urmă 1.042

Tragedie azi-dimineața la Hotel Internațional!

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
3 zile în urmă 2.473

Avocata Sandra Grădinaru, din cadrul Baroului Iaşi, a lansat o provocare pentru toţi părinţii din România. Sub sloganul „Siguranţă pentru copiii României”, avocata propune un protest pentru a determina legiuitorul să înăsprească pedepsele din dosarele în care victime sunt minore.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
9 zile în urmă 1.377

Profesoara din Suceava care a predat în China și s-a întors în țară la începutul acestei luni nu este infectată, analizele făcute arătând că ea nu are coronavirus, au declarat surse oficiale pentru ZDI. S-a confirmat ca este gripa de tip AH3, a precizat Carmen Dorobat, managerul de la "Infectioase".

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
26 de zile în urmă 2.146

În urma episodului în care ministrul Educației Naționale Monica Anisie a dat buzna peste un cadru didactic în timp ce acesta își ținea ora și care, conform ministrului, „urla” la elevi, majoritatea opiniei publice s-a arătat revoltată de afirmațiile omului politic.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
2 zile în urmă 1.635

Polițiștii ieșeni caută o minora, care a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
9 zile în urmă 1.326

Omul de afaceri Marian Crețu, patronul restaurantului „Moara de Foc” și Hotelului Indiana, pregătește un proiect de amploare pe amplasamentul actualului restaurant (construcție ce va fi demolată).

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
5 zile în urmă 896

O poveste teribilă în parcare la Carrefour, cu un portofel cu 20.000 de euro. Acesta a fost pierdut de o femeie de 64 de ani, apoi găsit de o tânără vânzătoare de ziare în parcare. Păgubita a reclamat că i-au fost furaţi, în timp ce găsitoarea îi preda Poliţiei. Până la urmă, cele două femei s-au îmbrăţişat şi s-au pupat.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
11 zile în urmă 1.477

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei este asigurată, fără blocaje cauzate de starea carosabilului sau a vremii.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
6 zile în urmă 2.355

Adevarul a realizat un top al oraşelor din România unde se comandă cele mai multe flori online de Ziua Îndragostiţilor.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
7 zile în urmă 1.089

Aşa ar putea fi numit Palatul Culturii. Concluzia aparţine cercetătorilor ieşeni, după consultarea unor documente inedite din arhivele ruseşti.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
3 zile în urmă 692

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că o căsătorie nu este posibilă decât între "un bărbat şi o femeie", susţinând ideea de a fixa acest principiu în Constituţia ţării, scrie AFP.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
3 zile în urmă 2.003

Primul magazin cu produse pe baza de canabis din Cluj aparţinând reţelei Legalizeit România a stârnit un interes ridicat locuitorilor aceştia făcând coadă în faţa intrării. Iniţiatorii proiectului precizează că alte magazine de profil vor exista şi în alte oraşe din ţară.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
27 de zile în urmă 2.683

Casa Naţională de Pensii Publice şi casele teritoriale de pensii s-au conformat ordinului ministrului Muncii, potrivit căruia persoanele aflate în prag de pensionare nu mai sunt nevoite să obţină de la angajatori şi să depună la dosar adeverinţele care dovedesc vechime.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
24 de zile în urmă 2.151

La ora 13:00, în Piața Unirii și-a făcut apariție președintele Klaus Iohannis. Discursul său a fost întâmpinat cu huiduieli. "Văd ca părerile sunt împărțite”, a reacționat imediat șeful statului. El a spus că a ținut să facă prima ieșire de după alegeri la Iași și a mulțumit pentru primire.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
4 zile în urmă 856

Doi italieni, proprietarii unei firme de construcții din provincia Torino, au fost condamnați la închisoare pentru ucidere din culpă și ascunderea unui cadavru, victimă fiind un angajat român.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
9 zile în urmă 5.602

Natura nu contenește să ne surprindă, iar întâlnirea emoționantă dintre un urangutan și un bărbat din Borneo a impresionat o lume întreagă.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
5 ore în urmă 113

Consilierii judeţeni PSD, majoritari, au decis în şedinţa de astăzi ca să se efectueaze un studiu de impact în vederea concesionării Aeroportului Iaşi pe o perioadă de 49 de ani.

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
6 ore în urmă 94

Pădurea Dobrovăţ este plină de capcane periculoase pentru persoanele care merg cu bicicleta sau pentru cei cu ATV-uri

Distribuit de paginile:

ziaruldeiasi.ro
4 zile în urmă 918

În fiecare zi, la Iaşi se sparg două maşini şi, în acelaşi timp, două persoane reclamă la Poliţie că li s-au furat bani din buzunar. În ce priveşte agresiunile fizice, zonele Cantemir şi Pd. Roş conduc în acest trist top. Mai grav: infracţionalitatea specifică până în urmă cu câţiva ani periferiilor s-a mutat încet-încet în Centru. La polul opus, cea mai liniştită zonă a oraşului a ajuns să fie CUG-Cetăţuia. Ziarul de Iaşi a realizat un inedit „top“ al infracţionalităţii, pe cartiere, dar şi în funcţie de faptele comise. Astfel, puteţi vedea aici, funcţie de cartierul care vă interesează, la ce să fiţi cel mai atent: la agresiuni fizice, la tâlhării stradale, la spargerile de maşini sau la furtul din buzunare?

Distribuit de paginile: