hotnews.ro
21 de ore în urmă 128

Organizatorul expediței în Retezat din aprilie 2017 în care și-au pierdut viața tinerii alpiniști Dor Geta Popescu (13 ani) și Erik Gulacsi (12 ani) a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, a anunțat Parchetul General. Conform unor surse judiciare, este vorba despre Ovidiu Popescu, tatăl alpinistei. Dor Geta Popescu și Erik Gulacsi erau considerați cei mai buni tineri alpiniști din România și au murit într-o avalanșă.


hotnews.ro
2 ore în urmă 23

Aproape trei sferturi din România este în scenariul verde de COVID-19, rata de infectare fiind în 29 de județe de până la 1,5 cazuri la mia de locuitori, incidență cumulată în ultimele 14 zile. În București indicele este în scădere, fiind miercuri de 2,07, față de 2,24 cu o zi înainte.


digi24.ro
5 ore în urmă 116

Protestatarii închişi din Belarus au fost supuşi torturii sistematice, relevă organizaţia de apărare a drepturilor omului Amnesty International, într-un nou raport făcut public miercuri şi citat de DPA, potrivit Agerpres.


stiri.tvr.ro
18 ore în urmă 268

Grecia a devenit prima țară europeană care dă undă verde pentru prescrierea medicamentului numit colchicină în tratarea covid, după un studiu canadian privind rezultatele pozitive ale acestui antiinflamator. Citește mai departe...digi24.ro
9 ore în urmă 292

NASA va trimite pe 18 februarie roverul „Perseverance” într-o nouă misiune robotizată pe suprafața planetei Marte pentru a căuta urme de viață microbiană sau fosilă, potrivit singurului cosmonaut român, Dumitru Prunariu. Acesta a explicat, la Digi24, care este obiectivul oamenilor de știință în explorarea Planetei Roșii.


hotnews.ro
20 de ore în urmă 249

Cetățenilor UE li se oferă stimulente financiare pentru a părăsi Marea Britanie, cu câteva luni înainte de termenul limită până la care se poate cere obținerea statutului de rezident (settled status), scrie The Guardian.


hotnews.ro
3 ore în urmă 16

Uniunea Europeană cere AstraZeneca să publice contractul pe care l-a semnat cu blocul comunitar pentru furnizarea de vaccinuri contra Covid-19, după ce directorul executiv al companiei a dezvăluit detalii confidențiale, a declarat miercuri un oficial european, citat de Reuters.UPDATE 13.52 Compania spune că se va prezenta totuși la întâlnirea cu UE de miercuri, după ce două surse europene declaraseră Reuters că AstraZeneca nu va mai veni, iar ministrul austriac la sănătății confirmase că discuțiile sunt amânateUPDATE 13.26 AstraZeneca fiecare lanț de aprovizionare a fost înființat pentru a răspunde la nevoile unui acord specific


digi24.ro
18 ore în urmă 691

Un bărbat de 34 de ani din Olt a murit de COVID-19 la o săptămână după ce s-a întors de Marea Britanie. Medicii iau calcul ca bărbatul să fi fost infectat cu noua tulpină a virusului, de aceea probele prelevate de la el și de la contacți ai acestuia au fost trimise pentru analiză în București.


digi24.ro
6 ore în urmă 103

Mai mulți parlamentari japonezi au petrecut în cluburile de noapte de lux până noaptea târziu, sfidând astfel restricțiile impuse pentru evitarea răspândirii pandemiei. Premierul Yoshihide Suga și-a cerut scuze pentru gestul lor, scrie Reuters.