forbes.ro
2 ore în urmă 50

După 2020, în sfârșit a venit momentul în care putem spune că toată lumea e “back in business”. Dar, totuși, chiar dacă soarele a răsărit din nou, ce ne-a arătat ultimul an? The post (P)Platforme digitale personalizate pentru evenimentele de business appeared first on Forbes.ro.


economica.net
3 ore în urmă 163

Camera Deputaţilor a decis, marţi, ca termenul pentru finalizarea Autostrăzii Unirea să fie 31 decembrie 2030, faţă de 31 decembrie 2026, cum prevedea, iniţial, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 105/2020. The post E oficial: Autostrada „Unirii” trebuie finalizată până la 31 decembrie 2030 – Camera Deputaţilor appeared first on Economica.net.


economica.net
18 ore în urmă 94

Falimentul City Insurance readuce în actualitate schimbări importante ale regulilor RCA pe care autoritățile încearcă să le facă de mai bine de trei ani. De data aceasta, afirmă surse din mai multe zone, ele chiar vor fi implementate într-un timp relativ scurt, însă "adăugirile" aduse în timp mai ales de firmele asigurare nasc controverse. Cea mai discutată modificare este impunerea unui tarif de referință pentru ora de manoperă din service, măsură despre care service-urile și transportatorii spun că este abuzivă, va genera în timp costuri suplimentare pentru păgubiți și va aduce României un nou infrigement. Revine în actualitate și decontarea directă, adică mutarea obligativității de a achita inițial dauna de la asigurătorul șoferului vinovat la asigurătorul șoferului păgubit, aceasta fiind de altfel singura propunere din lege susținută de service-uri și transportatori. The post Falimentul City Insurance schimbă regulile RCA. Întâlnire de foc, la Ministerul Finanțelor. „Consumatorii își pierd drepturile”, reclamă service-urile și transportatorii. Revine în discuții decontarea directă-DOCUMENTE appeared first on Economica.net.


economica.net
2 ore în urmă 35

Compania poloneză Scallier, care a intrat anul trecut pe piața din România, deschide la sfârșitul acestei luni primul parc de retail de pe plan local. Jysk și Pepco sunt primii retaileri care și-au deschis deja magazinele. The post Polonezii de la Scallier deschid primul parc de retail din România luna aceasta appeared first on Economica.net.


economica.net
18 ore în urmă 44

Planul Comisiei Europene de a reduce drastic emisiile de gaze cu efect de seră, „Fit for 55”, are, pe zi ce trece, mai mulți opozanți. The post Mai multe state europene se opun planului CE de a elimina mașinile poluante până în 2035 appeared first on Economica.net.


economica.net
6 ore în urmă 56

Retailerul francez de produse sportive Decathlon, cel mai mare pe acest segment din Europa, va livra în easybox și door-to-door, printr-un parteneriat cu compania de curierat Sameday. The post Decathlon va livra în easybox-urile Sameday începând cu semestrul al doilea al anului appeared first on Economica.net.


economica.net
18 ore în urmă 59

Guvernul vrea să suplimenteze valoarea programul-cadru de emisiuni de titluri de stat Medium Term Notes (MTN) cu 10 miliarde euro, modificând suma maximă de 46 miliarde euro sau echivalent euro din orice valută, cu valoarea de 56 miliarde euro, în scopul acoperirii necesarului brut de finanţare prin emisiuni de titluri pe pieţele internaţionale de capital pentru perioada septembrie 2021 – decembrie 2022, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern. După cum arată proiectul, România va mai ieşi odată pe pieţele externe, cu o emisiune de 3,5 miliarde de euro, dar după ce se va potoli criza politică, după cum subliniază şi surse din mediul financiar bancar. The post Guvernul pregăteşte terenul pentru o nouă emisiune externă de 3,5 mld euro în 2021. Un proiect legislativ vizează majorarea cu 10 mld euro a MTN appeared first on Economica.net.


economica.net
7 ore în urmă 94

Comisia Europeană dă "tuşa finală" unui proiect de reglementare pentru impunerea unui încărcător de telefon universal, a declarat luni vicepreşedinta sa însărcinată cu politica de concurenţă, Margrethe Vestager, relatează AFP. The post UE, în faza de finalizare a unui proiect pentru un încărcător de telefon universal appeared first on Economica.net.


economica.net
10 ore în urmă 24

Euro rămâne aproape de maximul istoric în faţa leului şi azi. The post Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 21.09.2021 appeared first on Economica.net.


economica.net
18 ore în urmă 50

Republica Cehă a început luni vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, această doză de consolidare fiind disponibilă pentru oricine a primit ultima doză de vaccin cu cel puţin opt luni în urmă, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres. The post Cehia a început vaccinarea anti-COVID-19 cu a treia doză appeared first on Economica.net.