MISIUNEA RUBRIKA

RUBRIKA este primul analizator automatizat de știri din România care agregă articole din surse de încredere. Acest nou concept a fost creat pentru a-ți transforma rutina zilnică de consum de știri din Facebook într-o activitate cât mai informată și corectă.

Misiunea Rubrika este să aducem consumatorii de știri mai aproape de idealul alfabetizării media. Ne dorim să punem pe agenda publică subiectul alfabetizării media, printr-un dialog deschis și o comunitate dornică să fie informată corect și din surse de încredere.

DE CE RUBRIKA

În feed-ul Rubrika vei putea să vezi imaginea de ansamblu a ecosistemului jurnalistic digital și să înțelegi o știre în aproape tot contextul ei. Articolele pe care le găsești aici sunt agregate după un scor de încredere al surselor acestora. Astfel, vezi în prim-plan doar informații apropiate de sursele sigure de știri și ai toate datele publice despre articole și sursele lor, așa încât părerea ta să fie cât mai corectă și să înțelegi tot contextul informației respective: de unde a plecat, ce alte surse o distribuie, la cât de mulți receptori a ajuns, cât de des a fost distribuită și redistribuită etc.

Rubrika.ro îți oferă și o extensie de browser special creată ca tu să ai la îndemână informații relevante atunci când navighezi site-uri de știri sau te informezi de pe Facebook. Prin toate aceste informații, vei putea să evaluezi cât de încredere este sursa știrii pe care o citești.

MOTORUL DE CĂUTARE RUBRIKA

Rubrika îți oferă și un instrument digital prin care poți ajunge instant la toate informațiile publice agregate despre o știre, o sursă de știri sau o pagină de Facebook care publică articole. Motorul funcționează ca un instrument de căutare în care poți introduce un termen / cuvânt cheie, subiect de interes sau inclusiv link-ul știrii sau sursei de știri care te interesează.

Această funcție te va ajuta să vezi informații despre orice subiect, fie că îți dorești să afli date despre un anumit subiect, link de articol sau pagină de Facebook. La click pe butonul [Arată-mi ceva interesant], Rubrika îți va genera cele mai dinamice informații agregate în ultimele 30 de zile.