MISIUNEA RUBRIKA

RUBRIKA este primul analizator automatizat de știri din România care agregă articole din surse de încredere. Acest nou concept a fost creat pentru a-ți transforma rutina zilnică de consum de știri din Facebook într-o activitate cât mai informată și corectă.

Misiunea Rubrika este să aducem consumatorii de știri mai aproape de idealul alfabetizării media. Ne dorim să punem pe agenda publică subiectul alfabetizării media, printr-un dialog deschis și o comunitate dornică să fie informată corect și din surse de încredere.

DE CE RUBRIKA

În feed-ul Rubrika vei putea să vezi imaginea de ansamblu a ecosistemului jurnalistic digital și să înțelegi o știre în aproape tot contextul ei. Articolele pe care le găsești aici sunt agregate după un scor de încredere al surselor acestora. Astfel, vezi în prim-plan doar informații apropiate de sursele sigure de știri și ai toate datele publice despre articole și sursele lor, așa încât părerea ta să fie cât mai corectă și să înțelegi tot contextul informației respective: de unde a plecat, ce alte surse o distribuie, la cât de mulți receptori a ajuns, cât de des a fost distribuită și redistribuită etc.

Rubrika.ro îți oferă și o extensie de browser special creată ca tu să ai la îndemână informații relevante atunci când navighezi site-uri de știri sau te informezi de pe Facebook. Prin toate aceste informații, vei putea să evaluezi cât de încredere este sursa știrii pe care o citești.