startupcafe.ro
18 hours ago 68

Anul 2023 a fost dificil pentru sectorul IT din România, iar acum, impozitarea veniturilor de peste 10.000 lei brut, măsură ce ar urma să fie implementată din toamna aceasta, pune presiune pe recrutare, arată o analiză. 


economica.net
14 hours ago 150

Electroputere VFU Pașcani a prezentat joi imagini cu al nouălea automotor Siemens Desiro pentru care a finalizat revizia capitală de tip R9. Amintim că uzina reparatoare de lângă Iași a anunțat anterior încheierea unui acord - cadru cu CFR Călători pentru 50 de "Săgeți Albastre".


economica.net
12 hours ago 48

DN AGRAR Group (simbol BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, lider în producţia de lapte de vacă, a obținut pe primele șase luni din 2023 o cifră de afaceri netă de 80 de milioane de lei, în creștere cu 29% față de aceeași perioadă a anului anterior, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.


economica.net
14 hours ago 111

România va deveni cel mai mare producător de gaze din Europa, odată cu exploatarea gazelor din Marea Neagră, iar toate aceste investiţii trebuie protejate şi ar trebui să existe un climat previzibil pentru investitori, a declarat, joi, într-un mesaj video la Forumul Euro-Atlantic pentru Rezilienţă, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.


economica.net
18 hours ago 39

Ryanair a anunţat joi că va reduce programul său de iarnă din cauza întârzierilor în livrarea de avioane Boeing, dar cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri a precizat că estimările privind traficul anual nu sunt "deocamdată" afectate, transmite Reuters.


economica.net
17 hours ago 152

UKS Stamping, o subsidiară a grupului Ucler Kelepce din Turcia, construieşte la Piteşti prima sa fabrică din România, unde va produce piese și accesorii auto.


economica.net
13 hours ago 44

Ungaria nu va accepta ca Uniunea Europeană să ofere Ucrainei noi ajutoare financiare din bugetul comunitar atât timp cât Comisia Europeană îi menţine blocate fondurile europene, a declarat joi şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas, potrivit agenţiilor EFE şi MTI, citate de Agerpres.


startupcafe.ro
16 hours ago 42

Două companii, parte din grupul Autonom fondat de frații Marius și Dan Ștefan, investesc într-o firmă IT românească.


forbes.ro
12 hours ago 30

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a afirmat joi, după şedinţa de Guvern, că rectificarea bugetară s-ar putea face, cel mai probabil, în luna noiembrie, subliniind că trebuie mai întâi ca proiectul de lege pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului să intre în vigoare. ”Rectificarea bugetară se va face, cel mai ... The post Mihai Constantin: Rectificarea bugetară s-ar putea face în luna noiembrie appeared first on Forbes Romania.


startupcafe.ro
15 hours ago 32

Liceenii români se pot înscrie într-o competiție de vorbit în public și de leadership, organizată de Comisia Europeană.